Спортске игре младих

„Спортске игре младих” највећа спортска манифестација за децу и омладину на овим просторима, која има за циљ промоцију здравог начина живота и пријатељства биће отворена у Сокобањи у понедељак 17. маја са почетком у 10 часова. Због лоших временских услова уместо на теренима СРЦ „Подина“ отварање ће бити одржано у Спортској хали. Деца од првог до осмог разреда сокобањске основне школе, али и околних градова надметаће се у следећим спортским дисциплинама: баскет(три на три), мали фудбал, одбојка, трка на 60 метара, а најмлађи, односно учесници од првог до четвртог разреда основне школе играће познату игру „Између две ватре”.

Као и сваке године победници ће ићи бесплатно на државно такмичење које ће бити одржано у Београду.

Како сазнајемо од Милоша Крстића, директора СРЦ „Подина“ због поштовања епидемиолошких мера игре ће бити у смањеном обиму и биће мање дисциплина него ранијих година. Ово је четврти пут да се ова манифестација одржава у Сокобањи.

Регионална манифестација „Спортске игре младихˮ основана је у Хрватској пре 23 године, девет година постоје у БиХ, а у Србији се одржавају шесту годину за редом. Сокобања је једна од 25 општина у Србији у којој се ове године одржава ова велика спортска манифестација која има за циљ промоцију здравог начина живота и пријатељства.