Početak rada klizališta i sankališta u Sokobanji

najava zima
header

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Sokobanja u okviru  “INTERREG IPA” Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, dobija klizalište i sankalište realizacijom projekta „Zimska prekogranična tura: Vršec-Sokobanja“, ref.br. CB007-2.12.034, čiji je cilj unapređenje zimske turističke ponude u pomenutim opštinama.

Početak rada klizališta i sankališta održaće se 11. novembra u 14:00 časova,  ali će zbog trenutne epidemiološke situacije raditi u skladu sa svim preporučenim i donetim merama.

Radno vreme klizališta i sankališta, za vreme jesenjeg školskog raspusta biće od 12:00 do 20:00 časova, a nakon toga u periodu od 14:00 – 21:00č. Ulaz je slobodan, a za posetioce su obezbeđene sanke, kacige i klizaljke za sve uzraste, čije iznajmljivanje je, takođe, besplatno.

Realizacija projekta je krenula 16.maja 2019.godine, i otvaranje klizališta je bilo planirano za prethodnu zimsku sezonu, ali zbog neuspešne prve javne nabavke, kao i kasnije situacije sa pandemijom virusa COVID 19, izgradnja ovih montažnih sportskih objekata je kasnila, pa je samim tim i otvaranje klizališta i sankališta odloženo za ovu zimsku sezonu.

Otvaranje klizališta i sankališta je aktivnost planirana projektom i opština Sokobanja je u obavezi da istu realizuje u skladu sa Ugovorom o donaciji do 16.novembra 2020.godine.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, organizacija događaja biće realizovana uz poštovanji svih mera predostrožnosti i obaveznih uputstava Kriznog štaba, odnosno uz okupljanje maksimalno 5 osoba.

Iz ovog razloga pozivamo sve zainteresovane da se prijave na mejl: srcpodina.klizaliste@gmail.comkako bi se napravio raspored klizanja i sankanja u cilju sprečavanja stvaranja gužve na terenu.

Klizalište i sankalište koje Sokobanja dobija u okviru ovog projekta koristiće na radost svoj deci opštine Sokobanja duži niz godina, ali i kao značajan sadržaj i doprinos zimskoj turističkoj ponudi Sokobanje.

Klizalište i sankalište će raditi u toku zimskih meseci, kada košarkaški teren nije u funkciji. Opština Sokobanja će nadalje pratiti epidemiološku sitaciju i u skladu sa njom donositi dalje odluke o radu klizališta i sankališta.

O P Š T I N A   S O K O B A NJ A

tttt