Реконструкција и поправка туристичке сигнализације

Туристичка организација Сокобања, уназад две недеље изводи радове на реконструкцији и поправци туристичке сигнализације у Сокобањи. Постојећа сигнализација постављена је иначе још 2011. године али су временом неке табле избледеле, један део је оштећен а неке су морале бити уклоњене јер су биле ризичне по пролазнике.

− Морамо то да урадимо и по Закону о туризму и по Правилнику о постављању туристичке сигнализације јер свако туристичко место мора да има законом прописану туристичку сигнализацију. Недостаје десетак табли. Пре једно четири, пет година, једну таблу код хотела „Сунце” срушио је камион, док је друга код Требичке чесме, оштетећена приликом удеса, па је и она уклоњена. Осим тога уклоњена је и табла на почетку шеталишта из правца зграде Општине пошто је вероватно лоше била постављена па је због ветра постала ризична по пролазнике а сада ћемо је поставити поново како ваља – рекао је Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања.

До нове године биће обновљена комплетна туристичка сигнализација која је постојала пре десет година. Међутим, табле се постављају у складу са пројектом који је 2011. године урадио „Сигнал” − Сомбор али који тада није у потпуности био реализован јер општина није имала довољно средстава. Рецимо, тим пројектом је било предвиђено постављање информативних табли на Коридору 10 и поред одређених врло битних туристичких атракција и локалитета, пре свега поред културно-историјских споменика,што је веома битно, тако да ће у току наредне године бити постављене и и те информативне табле и на тај начин, након 11 година у потпуности реализован пројекат постављања туристичке сигнализације када је Сокобања у питању.