Сокобања у јануару представља своје туристичке потенцијале у Дубаију

На предлог Туристичке организације Србија, Туристичка организација Сокобања заједно са водећим туристичким организацијама у земљи: Београдом, Туристичком организацијом града Ниша, Војводине, Златибора и Врњачке Бање, представиће се у јануару наредне године на изложби EXPO 2020 Dubai. Наиме, Република Србија од 1. октобра ове године до 31. марта наредне године, заједно са више од 190 земаља из цеог света учествује на престижној светској изложби EXPO 2020 Dubai. Тема учешћа наше земље, на Светској изложби је „СРБИЈА СТВАРА ИДЕЈЕ – Инспирисани прошлошћу, обликујемо будућност”.

− Туристичка организација Сокобања, заједно са осталим водећим туристичким организацијама наше земље, представиће своје потенцијале у недељи туризма од 9. јануара до 15. јануара 2022. године. Турситички потенцијал Сокобање биће представљен визуелним и видео материјалима, направљеним за 2022. годину, који ће на овој престижној светској изложби бити премијерно приказани. Видео материјали су урађени по светским стандардима и задовољили су високе критеријуме ове манифестације. Изузетно нам је драго и част нам је што Сокобања има капацитете да да један макар и мали допринос промоцији туристичке Србије на можда једном од највећих светских туристичких тржишта односно изложби. Уједно се надамо да ћемо након тога имати и добре резултате − каже Љубинко Миленковић, директор ТОСБ.

EXPO 2020 Dubai, требао је бити одржан, прошле године, али је због пандемије корона вируса све померено за крај ове и почетак наредне године. Павиљон Србије је осмишљен као својеврсна временска капсула, која повезује заоставштину винчанске културе са дигитално напредном, савременом Србијом. У потпуности је дигитализован и пружа могућност виртуелног путовања, како кроз различите реалности а тако и кроз различите временске епохе. Кроз српски павиљон омогућено је кретање на три различита начина, користећи најсавременије платформе.