Сокобања домаћин Државног школског такмичења у стоном тенису

Сокобања је данас и сутра домаћин Државног школског првенство у стоном тенису за ученике основних и средњих школа у екипној и појединачној конкуренцији. Такмичење се одржава у спортској хали Средње школе „Бранислав Нушић” и ово је први пут да се у Сокобањи одржава једно овакво школско Државно првенство. Данас је одржано екипно и појединачно такмичење за дечаке и девојчице основних школа из Србије, а сутра ће се такмичити средњошколци такође у екипној и појединачној конкуренцији. Државно првенство је у име општине Сокобања отворио Владимир Миловановић, заменик председника општине Сокобања, који је учесницима пожелео пуно успеха у такмичењу и леп провод у Сокобањи. Организатор овогодишњег Државног школског првенства у стоном тенису су Спортски центар „Подина”, Основна школа „Митрополи Михаило” и Средња школа „Бранислав Нушић” уз подршку општине Сокобања.

− Част нам је што се по први пут у Сокобањи одржава једно школско Државно првенство овог пута у стони тенису за основне и средње школе. Данас се одржава екипно и појединачно за дечаке и девојчице основних школа, сутра средњих школа тако да су најбољи тенисери основних и средњих школа данас и сутра у Сокобањи. Част нам је што представљамо Сокобању целој држави и ово је нешто што смо чекали дуги низ година. Хтео бих да се захвалим нашој основној и средњој школи који су у сарадњи са Спортским центром ово организовали, наравно уз подршку општине, мислим да смо се показали у најбољем светлу и да ћемо имати могућности и за наставак сарадње са Савезом за школски спорт и нека нова такмичења − рекао је Милош Крстић директор СЦ „Подина”.

У току наредна два дана у Сокобањи такмичиће се укупно око 300 ученика, а Борис Томић из Савеза за школски спорт Србије,каже да је веома задовољан организацијом овогодишњег школског Државног првенства у стоном тенису.

 DSC4704

− Ове године Сокобања је домаћин Државног школског првенства у стоном тенису за ученике основних и средњих школа у екипној и појединачној конкуренцији за дечаке и девојчице. Данас се такмиче основци сутра средњошколци и имамо око 300 такмичара у обе категорије, дакле отприлике по 150 такмичара основаца и средњошколаца. Искористио бих ову прилику да се захвалим нашим домаћинима овде у Сокобњи. Ова хала коју први пут видим је јако добра, обезбеђено је довољно столова, квалитетни судија, тако да очекујем да турнир прође без проблема − рекао Томић.