Делегације града Ниша и општине Сокобања у званичној посети египатском туристичком центру Шарм Ел Шеик

Делегација града Ниша, предвођена градоначелницом Драганом Стотировски, од 18. до 22. маја борави у египатском туристичком центру Шарм Ел Шеик, на позив гувернера провинције јужни Синај Халета Фуда.

Градоначелница Сотировски и гувернер Халет Фуда су у четвртак 19. маја потписали петогодишњи споразум о сарадњи града Ниша и јужног Синаја. Сарадња ће се реализовати у области развоја саобраћаја, боље повезаности јужног Синаја и југоисточне Србије, туризма, науке и технологије, здравства и високог образовања.

Делегацију чине представници градске управе, привреде, а присутни су и представници Регионалне привредне коморе Ниш. Овај споразум отворио је врата за успостављање сарадње и осталим градовима и општинама у југоисточној Србији са египатским градовима у јужном Синају.

С обзиром на то да постоји велико интересовање египатских туристичких субјеката за сарадњу са бањама у нашој земљи, на позив градоначелнице Ниша, саставни део делегације чине и председник општине Сокобања др Миодраг Николић и директор Туристичке организације Сокобања Љубинко Миленковић. Овом приликом тим из Сокобање договара могуће заједничке активности на сарадњи у области туризма са представницима из ове области, који су након презентације дестинације показали велико интересовање за сокобањском туристичком понудом.