Најбољи сокобањски основци награђени бициклима

Општина Сокобања је ученике од другог до осмог разреда основне школе, који су ову школску годину завршили са свим петицама наградила бициклима. Прошле године општина Сокобања је издвојила средства којима је свим основцима купила уџбенике и тиме једним делом растеретила буџет родитеља. Миодраг Николић, председник општине Сокобања, каже да је локална самоуправа одлучила да поред тога ове године, додатно стимулише ђаке, тако што ће најуспешнијима даривати бицикле. Бицикле су ђацима додељене јуче у дворишту старе школе.

– Одлучили смо се да најбоље ученике наградимо бициклима, пре свега зато што смо еколошка општина и зато што смо на тај начин желели да стимулишемо здрав начин живота и уједно подстакнемо ученике да се следеће године потруде и добију награду. Посебно ми је драго да је скоро петина ученика добила бицикле. Наша школа има нешто преко 830 ученика, а око 190 њих је добило овај поклон. Деца су одушевљена, и вероватнио ће се сви потрудити да наредне године постигну бољи успех а ми чемо се са наставницима, учитељима и директорицом договорити каква ће награда бити следеће године“- рекао је Николић.


Тања Глигоријевић, директорка основне школе „Митрополит Михаило“ у име ове образовне установе, захвалила се општини Сокобања на лепом гесту.