ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА
ЗА БЕСПОВРАТНУ ИСПОРУКУ ДО 15.000 ТОНА МЕРКАНТИЛНОГ КУКУРУЗА КАО ПОМОЋ УЗГАЈИВАЧИМА МЛЕЧНИХ КРAВА

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

О

Расписивању ЈАВНОГ ПОЗИВА

ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА БЕСПОВРАТНУ ИСПОРУКУ ДО 15000 ТОНА МЕРКАНТИЛНОГ КУКУРУЗА И ЗА ПОМОЋ УЗГАЈИВАЧИМА МЛЕЧНИХ КРАВА

Републичка дирекција за робне резерве че извршити бесповратну испоруку до 15000 тона меркантилног кукуруза у циљу упућивања помоћи узгајивачима млечних крава.

Меркантилни кукуруз који се даје јесте природно или вештачки сув, у зрну, здрав и зрео, без знакова плесни и без страног мириса и укуса, незаражен биљним болестима и штеточинама, са следећим елементима квалитета: до 14% влаге, до 8% ломљених зрна, до 2% дефектних зрна, до 2% нагорелих зрна, стране примесе максимално 1% од тога 0,5% анорганских. Лом се утврђује помоћу сита са округлим отворима пречника од 5 mm.

Бесповратна испорука односи се на примарну пољопривредну производњу, регистрована пољопривредна газдинства која се баве узгојем млечних крава, а млечна крава јесте свако женско грло говеда старије од 24 месеца у тренутку објављивања јавног позива.

Пријава за остваривање права на помоћ подноси се до 23. новембра 2022. године Пољопривредној саветодавној стручној служби у Књажевцу писаним путем, попуњеним Захтевом на адресу:

Пољопривредна саветодавна стручна служба

Ул. Књаза Милоша бр. 75

19350 Књажевац

Формулар Захтева се може преузети на званичном сајту Општине Сокобања.

За додатне информације, обратити се помоћнику председника општине Сокобања за пољопривреду Горану Дудићу на број: 0648560727

Преузми ПОЗИВ ОВДЕ