СВЕТИ САВА – ШКОЛСКА СЛАВА

У петак 27. јануара 2023. године су сокобањске школе прославиле празник Светог Саве. Уприличено је традиционално резање славског колача са свештеницима Цркве светог Преображења Господњег и приредбама ученика.

„Поручила бих ђацима да иду путем истине, знања правде, поштења, човекољубља, јер су то једини исправни путеви којима можемо да се крећемо,“ поручила је директорка ОШ „Митрополит Михаило“ Тања Глигоријевић.

И у Средњој школи „Бранислав Нушић “ у складу са традицијом је пресечен славски колач, а уприличен је и богат културни програм ученика средње школе, који је пропраћен поезијом, песмама хора и оркестра, чиме су ученици одушевили присутне. Ученици образовног профила за кулинарство са својим професорима припремили су закуску за присутне.

„Највећи резултат нашег рада је оно знање које ученик понесе са собом,“ истакла је директорка Средње школе „Бранислав Нушић “ Ана Милићевић.

Обележавању школске славе присуствовали су председник општине Сокобања Миодраг Николић, заменик председника Владимир Миловановић и шеф кабинета Оливера Денић.

Данас је велики дан за све вас који сте за образовање и васпитање везани преданошћу. Често се, а данас посебно, подсећамо живота и мисије највећег српског просветитеља који нам је завештао да негујемо и ширимо праве вредности – љубав и образовање. Честитам школску славу!“ поручио је председник Николић.