УДРУЖЕЊЕ СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ НА ПРИЈЕМУ КОД ПРЕДСЕДНИКА

У среду, 1. марта 2023. године председника општине Сокобања Миодрага Николића је посетило 11 чланова Удружења слепих и слабовидих из Ниша и Алексинца, које чине пацијенти из ових градова, Сокобање, Ражња и других општина из региона.

Тема овог састанка је Одељење за очне болести Специјалне болнице „Озрен“. Чланови Удружења истичу значај рада овог одељења, чије се седиште налази у објекту на истоименој локацији. Они наводе да су искуства са лечењем и боравком у овом објекту који је окружен благотворним зеленим амбијентом изузетно позитивна. Међутим, због разних  фактора овај објекат се затвара на одређено време у току године, а пацијенти своје лечење остварују у централном објекту Специјалне болнице „Озрен“.

Како истичу из Удружења, пацијентима би у великој мери било од помоћи и значаја да се уведу резервације за боравак у овом објекту на Очном, као и то да се унапред зна устаљени режим рада – одн. да се годишње правовремено и транспарентно обавесте пацијенти и корисници о периодима током којих Одељење за очне болести неће бити у функцији на овој локацији. 

Иако је Министарство здравља као оснивач надлежно за рад и активности Специјалне болнице „Озрен“ и самог Очног одељења, председник Николић је најавио да ће се обратити руководству ове болнице у вези са испуњењем ових захтева, а у циљу задовољења потреба пацијената и подизања нивоа здравствених услуга.