ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ У СОКОБАЊИ

Сокобања је у петак, 28. априла 2023. године имала изузетну част да угости председника Републике Србије Александра Вучића.

Председник Вучић се обратио пред око 3000 људи, говорећи о значају Сокобање за Србију.

Вучић је захвалио грађанима за све што су урадили да Сокобања буде на другом месту по броју долазака и ноћења туриста, после главног града.

У разговору са окупљеним грађанима рекао је да држава може да помогне да се реши проблем са водоснабдевањем.

* Додатни ваучери за летовање у Србији

Председник Вучић је изјавио да ће ускоро бити обезбеђени додатни туристички ваучери за одмор у Србији.

– Морамо што пре да обезбедимо још ваучера како бисмо нарочито током летњих месеци задржали што више људи у земљи – додао је председник Србије, који је у Сокобањи обишао штандове, упознао се са туристичком понудом и локалним производима.

* Сокобања добија нови пут

Председник Вучић је током посете Сокобањи најавио да ће врло брзо бити направљено искључење са аутопута код Рутевца како би се скратио пут до Сокобање за пола сата.

* Пензије

Председник Србије је најавио да ће до краја године пензионери добити велико повећање, као и да је Влада Србије направила здраву државу.

* Рударство

Председник је поручио рударима Ресавице да су многи министри раније и представници светских организација тражили да се укине Ресавица и да се рударима узме посао.

– Томе сам се супротстављао јер сам знао ће угаљ бити потребан Србији. Рекао сам полако, радићемо на ОИЕ и повећавати ниво ОИЕ, али немојте себи да сечемо ногу и да немао струју током зиме“, рекао је председник Вучић и додао да није дозволио да рудари остану без посла.

Изразио је очекивање да ће ускоро бити решено и питање подземне експлоатације у Ресавици.

Фото: Кристијан Ђорђевић