ЧИСТА ЕНЕРГИЈА И ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ ЗА ГРАЂАНЕ У СОКОБАЊИ

Заменик председника општине Сокобања Владимир Миловановић данас је у згради Палате Србија у Београду присуствовао свечаном потписивању Уговора о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова.

Уговоре је локалним самоуправама уручила министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, а министарство је општини Сокобања определило 4.000.000,00 динара.

„Значај енергетске ефикасности је тема која је препозната као један од приоритета не само у Влади Републике Србије, већ и у Сокобањи. На основу искуства и потреба од прошле године, Општина Сокобања из својих средстава издваја још 4.000.000,00 динара за реализацију ових активности што значи да је издвојено укупно 8.000.000,00 динара за унапређење енергетске ефикасности у Сокобањи,“ изјавио је Миловановић.

 Општина Сокобања ће у наредном периоду расписати јавне позиве најпре привредним субјектима за извођење радова, а затим за избор домаћинстава и станова на којима ће бити примењене мере којима се побољшава енергетска ефикасност, смањују се трошкови за енергију и доприноси здравијој животној средини.