СОКОБАЊА ДЕО ПРОЈЕКТА РАЗВОЈА ЛОКАЛНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ И ИНСТИТУЦИЈАЛНОГ ЈАЧАЊА ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА („LIID“)

Заменик председника општине Сокобања Владимир Миловановић присуствовао је данас у Палати Србија у Београду Уводној конференцији пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног развоја у Републици Србији („LIID пројекат“), чији је носилац Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Општинама је овом приликом званично уручена Потврда о ступању на снагу Оквирног споразума о спровођењу пројекта. Општини Сокобања стављају се на располагање средства у износу од 1.483.253 америчких долара, за реализацију локалних инфраструктурних пројеката до новембра 2028. године.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић навео је да 145 јединица локалне самоуправе добијају значајне износе бесповратних средстава који ће омогућити реализацију локалних пројеката који ће имати снажне ефекте на унапређење живота грађана, инфраструктуре и управљачких капацитета локалне администрације.

Конференцију је свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић. Председник Вучић је честитао јединицама локалне самоуправе и поручио: „Искористите новац на мудар и одговоран начин, а ми ћемо наставити да радимо и гледамо како и на који начин да помажемо, али имајте у виду да ситуација није једноставна.“ Вучић се овом приликом захвалио Француској и Француској агенцији за развој, као и Светској банци за изузетно велик износ средстава који су издвојили за локалне самоуправе у Србији, а за пројекте који су у интересу грађана.

‘LIID’ пројекат је још један показатељ визије и енергије председника Вучића, као и Владе Републике Србије, захваљујући чему наша земља, али и сама Сокобања, доживљава раст и развој који се одвијају на одрживим основама у складу са глобалним захтевима 21. века. Хвала председнику државе и Влади Републике Србије што препознају потенцијале наше општине и константно пружају подршку како бисмо и ми корачали путем напретка,“ навео је Миловановић.