ЛЕПТЕРИЈА: 2023. ГОДИНА БЕЗ РЕСТРИКЦИЈА ВОДЕ У СОКОБАЊИ

Бунар и постројење за прераду воде на Лептерији изграђени су 2003. године, али до прошле године на овом бунару нису вршена никаква мерења која би усмерила пут решавања вишедеценијског проблема водоснабдевања у Сокобањи.

Током прошле године констано су праћени релевантни параметри и установљено је да има довољних количина воде за прераду и испоруку потрошачима. Новим резервоаром са опремом на Лептерији повећан је капацитет издашности воде, што је омогућило сталност у водоснабдевању.

Заменик председника општине Сокобања Владимир Миловановић је навео да је ово био приоритетни задатак општинског руководства:

„Када нам је почео први мандат 2016. године испред наших канцеларија нас је дочекао огроман број грађана незадовољних због вишедеценијског проблема водоснабдевања, посебно у високим зонама током лета. Пробали смо на све могуће начине да пронађемо решење, а прошле године је изнедрила идеја о коришћењу потенцијала и унапређењу овог изворишта. Изузетно смо задовољни јер ћемо 2023. годину памтити и као годину без притужби грађана на недостатак воде, посебно у вишим зонама и спратницама. У следећој фази следи прекривање овог комплекса на Лептерији, ради заштите и ефикаснијег одржавања услед падавина и различитих временских прилика. За овај пројекат издвојено је 36 милиона динара из сопственог буџета Општине Сокобања. Решавање проблема водоснабдевања је био наш јасан задатак и уложили смо максимум напора да овај проблем коначно решимо.“

.

.

.

Фото: Радио Сокобања