Општина Сокобања обезбедила возило за особе са инвалидитетом

Општина Сокобања дуги низ година активно спроводи мере популационе политике и ради на њиховом унапређењу. Једна од досадашњих мера јесте превоз сокобањских основаца са посебним потребама са њиховим пратиоцима, што умногоме олакшава школовање нашој дечици и њиховим породицама.

Захваљујући Министарству за бригу о породици и демографију, Општина Сокобања је обезбедила возило за особе са инвалидитетом, а превасходно када је у питању превоз ученика са посебним потребама из Сокобање.

У суботу, 11. новембра 2023. године возило је стигло у нашу Сокобању, а част је и привилегија што је примопредаји у Сокобањи присуствовала министарка Дарија Кисић. „Хвала министарки на великом гесту и посети. Наши напори да помогнемо деци и сокобањским породицама су препознати, и долазак министарке потврђује да радимо добро и даје нам мотивацију да овим путем наставимо и додатно унапредимо наше активности и подстицајне мере за унапређење квалитета живота деце и породица, који су стуб сваког здравог друштва на свету,“ поручио је председник Привременог органа општине Сокобања Миодраг Николић. „Брига о породици и нашој деци и борба за бољу демографску слику један је од приоритета Владе Србије, а основни приоритет рада и свих активности Министарства за бригу о породици и демографију. Држава подржава све мере и активности локалних самоуправа које за циљ имају подршку породицама и стварање боље демографске слике у нашој земљи. Желимо да сва деца имају боље услове за живот и то нам даје снагу да наставимо свакодневно да радимо, још више и још боље!“, поручила је министарка Кисић.

Фото: Кристијан Ђорђевић