ДАН ОПШТИНЕ СОКОБАЊА – 21. ЈУН

Статутом општине Сокобања 21. јун је одређен као Празник (Дан) општине. 

Овај датум је одабран због значаја не само за Сокобању, већ и за целу Србију, због тога што представља сам почетак организованог туризма у нашој земљи.

Наиме, на данашњи дан према грегоријанском календару, 1837. године, у канцеларији Кнеза Милоша у Крагујевцу издат је први туристички ваучер, којим се заставник Лазаревић упућује у Сокобању „на одмор и употребу лековите воде“. Овај документ декларише Сокобању туристичким местом са најдужом традицијом организованог туризма у Србији, а оригинал се чува у Историјском архиву Шумадије у Крагујевцу.

Због ванредне ситуације за целу територију општине Сокобања ове године су отказане све свечане која је проглашена због поплава у нашој општини, културно-уметничке и забавне активности су отказане.

Општина Сокобања улаже максимум људских и техничких напора да својим грађанима омогући услове за живот и рад оптималног квалитета, а својим гостима пријатан боравак у Сокобањи.

Надамо се лепом времену током лета, а самим тим и богатом културном и забавном лету.

„Својим суграђанима желим најпре добро здравље, а Дан општине је још једна прилика да изразим дубоку захвалност за подршку и разумевање коју добијамо од вас. Наравно, сигурно је да се дешавају грешке, али трудимо се увек да исте исправимо и да радимо најбоље што умемо и можемо, а све у корист развоја наше Сокобање и добробит свих грађана,“ истакао је поводом Дана општине Сокобања председник Миодраг Николић.