МЕРЕ ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ И ПОДРШКЕ ПОРОДИЦАМА ОПШТИНЕ СОКОБАЊА ПОДРЖАЛО МИНИСТАРСТВО ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ И ДЕМОГРАФИЈУ 

У четвртак , 22. јуна 2023. године је у Палати Србија у Београду уприличено свечано потписивање уговора о суфинансирању мера популационе политике и подршке породицама Министарства за бригу о породици  и демографију Републике Србије са локалним самоуправама, а по основу конкурса за 2023. годину. 

Meђу њима је и општина Сокобања. Средства су намењена за набавку возила за особе са инвалидитетом, а превасходно када је у питању превоз ученика са посебним потребама из Сокобање.

Испред Општине Сокобања, потписивању уговора је присуствовала Александра Јаковљевић, из Одељења за општу управу и друштвене делатности.

Општина Сокобања дуги низ година активно спроводи мере популационе политике и ради на њиховом унапређењу. Једна од досадашњих мера јесте превоз сокобањских основаца са посебним потребама са њиховим пратиоцима, што умногоме олакшава школовање нашој дечици и њиховим породицама.

„Брига о породици и нашој деци и борба за бољу демографску слику један је од приоритета Владе Србије, а основни приоритет рада и свих активности Министарства за бригу о породици и демографију. Држава је издвојила 400 милиона динара за мере и активности локалних самоуправа које за циљ имају подршку породицама и стварање боље демографске слике у нашој земљи“, поручила је министарка Кисић.