МИНИСТАРКА ЗДРАВЉА У СОКОБАЊИ

У складу са препоруком председника Републике Србије Александра Вучића, у недељу, 25. јуна 2023. године, министарка здравља проф. др Даница Грујичић посетила је Сокобању и том приликом је са председником општине Сокобања Миодрагом Николићем, његовим замеником Владимиром Миловановићем и њиховим тимом обишла поплављена домаћинства са циљем извештавања Влади Републике Србије, како би се комплетно сагледале потребе и могућности везане за санацију начињене штете, као и за превентивно деловање са циљем спречавања поновног плављења.

Министарка Грујичић је посетила најугроженија домаћинства у насељу Чаир и Чубурској улици, као и оштећени пут у Николинцу.

Приликом ове посете, министарка здравља је обишла и бању Јошаницу, хотел „Бањицу“ и остале здравствене установе на територији општине Сокобања: Дом здравља, Специјалну болницу „Озрен“ као и очно одељење, Специјалну болницу „Сокобања“ са Вилом „Ботом“. Упозната са кадровском структуром, могућностима и услугама које наведени центри пружају, проф. др Грујичић је навела да има много потенцијала у које вреди улагати, и да ће се залагати као ресорни министар за допринос на унапређењу сокобањског здравства.