ДВАДЕСЕТПЕТОГОДИШЊИ ПОМЕН БОРИ СТЕФАНОВИЋУ

На данашњи дан пре 25 година у селу Црњево на Косову и Метохији, у борби са терористима храбро бранећи свој народ и земљу, погинуо је млади припадник Посебне јединице полиције, запослен у Управи криминалистичке полиције Одељења унутрашњих послова Сокобања Бора Стефановић.

Помену су, поред породице, присуствовали и председник Скупштине општине Сокобања Владан Петковић, представници Општине Сокобања, припадници Министарства унутрашњих послова из Сокобања и Удружење ветерана посебне јединице полиције.

У Скупштинској сали Општине Сокобања, Удружење ветерана ПЈП доделило је сребрне Косовске споменице сокобањским припадницима који су се 1998. борили на Косову и Метохији, као и захвалницу Општини Сокобањe за успешну сарадњу и подршку.

Погибија Боре Стефановића у 28. години је највећи губитак за његову породицу, али и велики губитак за сокобањску и уопште српску полицију, као и за саму Сокобању и њене грађане, за његове пријатеље и све оне који су га познавали.

Чува се успомена на Бору, а све врлине које је имао чиниле су да буде поштован и цењен међу колегама, а посебно међу грађанима којима је служио.

Остаће пример генерацијама полицијских службеника како се херојски, пожртвовано и професинално извршавају најсложенији задаци, жртвујући сопствени живот за спас многих.