КОРАК ПО КОРАК, АКТИВИРАЈ СЕ И ТИ!

Јуче је у Министарству туризма и омладине уприличено свечано потписивање уговора са представницима локалних самоуправа за реализацију пројекта у циљу унапређења живота младих кроз спровођење омладинске политике на локалном нивоу.

Јавни конкурс Министарства туризма и омладине је усмерен на развијање механизама који, између осталог, доприносе квалитету живота младих, активно их укључују у јавни живот јлс, поспешују предузетништво, и израду стратешких докумената из области омладинске политике.

Општина Сокобања конкурисала је са пројектом под називом „Корак по корак, активирај се и ТИ!“, који предвиђа следеће активности које ће у Сокобањи бити реализоване са младима са територије општине Сокобања:

• Тромесечни курс немачког језика – А1 (почетни ниво),

• Радионице и обука на тему превенције вршњачког насиља,

• Интерактивна обука са циљем развијања дигиталних вештина и

• Сет радионица са практичним делом вежби „Од менталног до физичког здравља“.

Министар Хусеин Мемић је приликом потписивања уговора нагласио да Министарство туризма и омладине подржава све субјекте омладинске политике, али да је неопходно и да јединице локалне самоуправе повећају улагања у активности за младе и просторе за младе.

Министар је истакао да је део конкурса ове године опредељен на опремање омладинских клубова и простора за младе, и да је посебан фокус био на подршци новоотвореним канцеларијама за младе и канцеларијама за младе у мање развијеним подручијима.

Министарство туризма и омладине је за конкурс за подршку јединицама локалних самоуправа издвојило 62 милиона динара.