ПРИЈЕМ АМБАСАДОРА ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН Њ. Е. РАШИДА ХАСАНПУРА И ОТВАРАЊЕ 6. МЕЂУНАРОДНОГ ЛЕТЊЕГ ТЕКВОНДО КАМПА У СОКОБАЊИ 

У петак, 11. августа 2023. године у Свечаној сали Општине Сокобања председник општине Миодраг Николић био је домаћин делегацији Амбасаде ИР Иран на челу са Њ. Е. господином Рашидом Хасанпуром, као и чалновима иранске теквондо репрезентације. 

Повод ове званичне посете је одржавање Међународног теквондо кампа који окупља спортисте из 13 земаља са 3 континента, у организацији ТК „Астерикс“ из Ниша и ТК „Азија“ из Београда, уз подршку Општине Сокобања. Општина Сокобања и СШ „Бранислав Нушић“ добилe су захвалницу организатора за помоћ и подршку у реализацији овог великог скупа теквондиста из Србије, Грчке, Северне Македоније, Бугарске, Румуније, Мађарске Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Египта, Украјине, Швајцарске и Ирана. 

С обзиром на то да је ово први пут да сениорска репрезентација Ирана категорије до 23 године учествује на теквондо кампу, посебно је задовољство што је Сокобањи указана прилика да буде домаћин и припадницима овог пријатељског народа. 

Током званичне посете, разматрана су питања сарадње и повезивања Сокобање и Ирана посебно у домену културе, здравственог туризма и спорта. 

Пријему су, као домаћини, присуствовали и заменик председника општине Владимир Миловановић, председник Скупштине општине Сокобања Владан Петковић и шефица Кабинета председника општине Оливера Денић.

Фото: Кристијан Ђорђевић