УРЕЂЕЊЕ СОКОБАЊСКЕ ДЕПОНИЈЕ

У току су радови на уређењу депоније, која је вишедеценијски проблем Сокобање.

Радове је обишао заменик председника општине Сокобања Владимир Миловановић, који је том приликом објаснио за јавност да је сокобањска депонија део регионалне депоније у Нишу чији се завршетак изградње очекује следеће године. Док регионална депонија у Нишу не буде изграђена, Општина Сокобања је у обавези да предузима мере и активности на одржавању у складу са својом надлежношћу и могућностима. Ове године буџетом Општине Сокобања опредељено је 3 милиона динара за ове намене.

„Од пре две године ова депонија није сакупљач смећа само из места Сокобања, већ се у њу активно извози смеће из свих месних заједница.

Гради се бедем који ће блокирати одлив и урушавање смећа у реку Моравицу, чиме се самим тим спречава еколошка катастрофа. Биће насипан пут преко депоније и први пут ће бити направљен кружни пут како би камиони имали једноставнији и ефикаснији приступ. Такође, биће уређени динамика и начин изношења смећа – поставиће се и рампа, а радници комуналног предузећа ће бити организовани у сменама да надзиру и координишу одлагањем смећа,“ изјавио је Миловановић.

Овај подухват је од изузетног значаја за нашу Бању, њене грађане и госте. Заштита животне средине је један од приоритета развоја општине Сокобања, овим се ниво њеног очувања унапређује, а амбијент приласка Сокобањи ће бити знатно пријатнији – како се од Бање то и очекује.

.

.

.

Фото: Радио Сокобања