DISTINGUISH GENTLEMAN’S DRIVE

У недељу, 24. септембра 2023. године мермерно шеталиште у Сокобањи је било крајња дестинација хуманитарног догађаја који се одвија на свим континентима, а Сокобања, њени грађани и посетиоци део су слике која је обишла свет.


Идеја спровођења ове глобалне хуманитарне манифестације јесте подизање свести и скретање пажње на малигне болести са којима се сусреће мушка популација, а уједно прикупљају се донације за глобални фонд који се бави управо овим болестима.

У организацији Олдтајмер клуба из Ниша и уз подршку Општине Сокобања, од старта у Нишу, старовременски аутомобили са возачима са обавезним елегантним кодексом облачења били су изложени у центру Сокобање од 13 до 17 часова.

Председник општине Сокобања Миодраг Николић присуствовао је овој светски значајној манифестацији, поздравио присутне уз изражавање захвалности што је Сокобања позвана да да допринос одржавању овог хуманитарног догађаја, а као лекар је истакао присуство високог нивоа личне свести о значају проблема малигних болести код мушкараца као што су канцер простате и сл.

Поред Општине Сокобања, захвалницу за допринос организацији добили су и ЈКП „Напредак“, МУП Републике Србије ПС у Сокобањи и Туристичка организација Сокобања.

Више информација о овом глобалном хуманитарном догађају и донацијиама можете наћи на званичној интернет страници манифестације:

https://www.gentlemansdrive.com/rides/serbia?fbclid=IwAR07e1KwCVXzTP4AE7vvvKNSja78dJ-EfPvv97qw3LljY5AZca0sMUHbzHI