ЕКОЛОГИЈА И ПРАВО: СОКОБАЊА

Председник општине Сокобања Миодраг Николић присуствовао је у суботу, 23. септембра 2023. године у Ректорату Универзитета у Нишу, свечаном отварању III Међународног симпозијума „Екологија и право“, који организује Адвокатска канцеларија „Алексић“ из Ниша.

Председник Николић је том приликом представио Сокобању и њене потенцијале, истичући да је заштита животне средине један од главних приоритета Плана развоја општине Сокобања од 2023. до 2030. године, као и то да је буџетом за 2023. годину опредељено три пута више средстава за ове намене у односу на претходну годину.

Николић је истакао и изузетну сарадњу са цивилним сектором и удружењима грађана који су окренути унапређењу заштите животне средине, као и то да су и деца, као стубови будућности, укључена у релевантне активности кроз радионице и друге манифестације, са циљем едукације и стварања навика које ће дугорочно неговати и штитити животну средину.

Председник општине Сокобања је представио пројекте Општине Сокобања који се у складу са зеленом транзицијом реализују у оквиру циркуларне економије.

Тема о Сокобањи, њеним лепотама и потенцијалима накратко је одвела мисли учесника овог научног скупа у нашу зелену оазу кисеоника, а задовољни погледи и осмеси на лицима публике управо и јесу неки од резултата боравка у Сокобањи, по чему је наша бања надалеко позната.