ПОМОЋ ДЕЦИ СТРАДАЛИХ РУДАРА

У петак је председник општине Сокобања Миодраг Николић присуствовао скупу у организацији Ротари клуба Дунав Београд у хотелу „Сунце“, приликом чега је званично започета акција ове невладине организације са циљем пружања помоћи породицама рудара који су страдали у несрећи РМУ „Соко“ 1. априла 2022. године.

Председник Николић се захвалио овој организацији на пруженој помоћи и подршци, и уједно позвао све друштвено-одговорне установе и предузећа из Сокобање и региона да се уједине и у складу са својим могућностима пруже помоћ онима којима је она најпотребнија – што је уједно и за добробит наше сокобањска заједнице:

„Месечне стипендије које је Ротари клуб Дунав Београд омогућио за малолетну децу страдалих рудара из Сокобање и Алексинца за наредних годину дана јесу важна ствар и апелујем на све да се ујединимо и наставимо са оваквом врстом помоћи и након тога. Бол за изгубљеним чланом породице је ненадокнадива, али ми морамо да се потрудимо да је ублажимо колико год можемо.“

Поред месечних стипендија за малолетну децу рудара, Ротари клуб Дунав Београд је овим породицама обезбедио сухомеснате производе компанија „Неопланта“ и „Златиборац“, као и картице компаније „Smart and Clever“ које ће у наредних годину дана омогућити повољније здравствене услуге деци и мајкама.

„Решавање стамбеног питања породице из Сокобање је у процедури, а стамбени објекат биће доступан на коришћење по завршетку поступка,“ додао је Николић.