ПЕРСПЕКТИВА ЗА МЛАДЕ У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА

У оквиру пројекта „Перспективе за младе у руралним срединама“ коју подржава Министарство за економску сарадњу Савезне Републике Немачке у партнерству са Министарством туризма и омладине и Министарством рударства и енергетике Републике Србије, а који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ), сокобањски градски парк је од јуче, 12. септембра 2023, богатији новим имтерактивним мобилијаром.

У градском парку су постављене нове клупе, столови за шах и „не љути се човече“, подлога за школице и „икс-окс“, као и библиотека на отвореном коју сви можемо активно допуњавати вишком књига из своје кућне библиотеке.

Овај мобилијар је резултат активне комуникације и сарадње са младима из Сокобање, а идеја је настала из њихових исказаних жеља и потреба.

Анђела Митић, омладински лидер у Сокобањи, позвала је све младе да се активирају и заједно од Сокобање учине местом које одговара њиховим захтевима.

Председник општине Сокобања Миодраг Николић присуствовао је отварању овог дела парка и поручио присутним младима да Општина Сокобања настоји да препозна њихове потребе и да ће Општина Сокобања наставити да спроводи активности које су у складу са њиховим захтевима и жељама, а за које постоје могућности:

„Јуче је почела реализација радионица и обука из немачког језика, и драго ми је да је интересовање велико. С обзиром на то да су сва места попуњена, тежићемо да преко Канцеларије за младе општине Сокобања наставимо са спровођењем оваквих активности, као и да одговарамо на ваше потребе, али сте ВИ ти који треба и нама да помогнете и сугеришете шта је то што је вама битно, а чему Општина Сокобања може да допринесе.“

Председник Николић је позвао ученике да редовно приступају својим школским обавезама и вредно уче, а најавио је и стипендирање студената за дефицитарна занимања који ће касније својим радом и знањем допринети развоју Сокобање.

„Трудите се и да будете што бољи људи, да допринесете својој заједници и да од Сокобање заједно направимо идеално место за живот младих,“ додао је Николић.

Експерт за омладинску политику (ГИЗ) Бранко Љубоја након отварања одржао је интерактивну радионицу са присутним младима.

Млади, слушамо вас!